Кралица Елизабет Втора одобри молбата на британския премиер Борис Джонсън да

...
Кралица Елизабет Втора одобри молбата на британския премиер Борис Джонсън да
Коментари Харесай

Британски политици зоват за бунт срещу Борис Джонсън

Кралица Елизабет Втора утвърди молбата на английския министър председател Борис Джонсън да " замрази " сесиите на Народното събрание до октомври, което на собствен ред провокира същински бунт както измежду множеството политици, по този начин и измежду хиляди елементарни британци. Джонсън разгласи, че работата на Народното събрание ще бъде прекратена до 14 октомври, което понижава значително възможностите депутатите да попречат страната да напусне Европейски Съюз без съглашение, защото Брекзит би трябвало да стане факт на 31 октомври. На 14 октомври кралицата би трябвало да произнесе тронно слово, в което да бъдат изложени целите на държавното управление.

Борис Джонсън изясни решението си за привършване на парламентарния сезон с това да стартира представянето и реализацията на новия вътрешнополитически дневен ред. Въпреки това огромна част от сътрудниците му подозират в тази стъпка желание да лиши Народното събрание от правото на глас преди Брекзит и да изведе страната от Евросъюза без съглашение. Самият Джонсън увери, че депутатите ще разполагат с задоволително време да обсъдят обстановката към Брекзит и ако бъде реализирано ново съглашение с Европейски Съюз, да го проучват и гласоподават.

" Потресен съм от безразсъдството на държавното управление на Джонсън, което приказва за суверенитет и все пак се стреми да спре работата на Народното събрание ", съобщи водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джъреми Корбин. " Това е огорчение за демократичния развой и правата на парламентаристите като национални избраници. В началото на своето ръководство министър-председателят следва да подсигури, а не да унищожава демократичния си мандат ”, съобщи и ръководителят на Народното събрание Джон Бъркоу. Бившият финансов министър Филип Хамънд дефинира решението на Джонсън като „ жестоко конституционно нарушаване ”, което е надълбоко недемократично.

" Изглежда Борис Джонсън в действителност се готви да приключи работата на Народното събрание, с цел да прокара силово Брекзит без съглашение. Ако депутатите не се обединят, с цел да го спрат идната седмица, днешният ден ще бъде запомнен като мрачна дата в демокрацията на Обединеното кралство ", написа в Туитър шотландският първи министър Никола Стърджън. " Обявлението му за война ще бъде посрещнато с стоманен пестник ", заяви в Туитър представителят по въпросите на Брекзит на проевропейските либералдемократи Том Брейк. " Ние нямаме " ново държавно управление ". Това деяние е безусловно скандално посягане над нашата народна власт. Не можем да допуснем това ", разяснява зам.-лидерът на лейбъристите Том Уотсън.

Редица депутати в Народното събрание, като лейбъристката Клив Люис, обявиха, че полицията ще би трябвало принудително да ги изведа от него, в случай че Борис Джонсън разпусне институцията. Тя прикани хората за всеобщи митинги по улиците на градовете в Обединеното кралство. Кметът на градчето Норт ъф Тайн - Джейми Дрискол, също изиска хората да се вдигнат на марш към " Даунинг стрийт ", защото точно те са дали своят вот за " парламентарен суверенитет ". " Нашите родители и дядовци не са се били с диктаторите, с цел да видят същото тук ", написа той в Туитър.

 

 ГОТОВНОСТ

Европейската комисия е подготвена да продължи договарянията с Обединеното кралство за Брекзит, заяви РИА Новости. Колкото по-рано страната показа своите съответни оферти, толкоз по-вероятно е да има проведено отдръпване на страната от съюза на 31 октомври тази година, съобщи представителят на Европейска комисия Мина Андреева.

 

 

 

 

Над 400 000 души подписаха единствено в сряда петиция в интернет да не се разреши прекъсването на работата на Народното събрание.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР